Biblioteket

Här på skolan finns det ett mindre bibliotek. Nyligen har man sett över den litteratur som finns och har därefter sorterat ut gamla böcker som man ansett ha ”gått ur tiden”. Så för tillfället är det väldigt tomt på hyllorna i väntan på nya böcker som är beställda. Här finns ingen skolbibliotekarie utan ansvaret ligger på några lärare som har olika ansvarsområden inne bland hyllorna. Det finns lite soffor att sitta i, men nu används utrymmet mest som extra plats för elever som vill sitta lite avskilt eller till fritidsaktiviteter senare under dagen. Främst använder sig lärare och elever av ett annat bibliotek som ligger 10 minuters promenad avstånd från skolan. Det biblioteket ligger i ett väletablerat Kulturhus där det arbetar flera personer, både som bibliotekarier och som serveringspersonal då det även ligger ett café/restaurang i byggnaden som är i anslutning till biblioteket. Just för tillfället är restaurangdelen avstängd då det renoveras pga. en tidigare vattenläcka. Här finns olika små läsrum, läsbås, datorer, soffor, fåtöljer m.m. Eftersom byggnaden är ett Kulturhus så finns här även andra utrymmen för olika evenemang som t.ex. teater, musik, dans eller bio. För eleverna är det lätt att hitta vad man söker, då det tydligt står vilken kategori som hyllorna innehåller, vilken åldersgrupp litteraturen riktar sig till osv. Det sitter planscher uppsatta på väggarna som ger inspiration till läsning. Här finns möjlighet till att skriva ut genom en enkel manöver på de datorer som man har tillgång till. Detta bibliotek är av hög klass och erbjuder ett stort antal böcker till låns vilket är en stor tillgång till alla elever i närområdet. Detta bibliotek har jag själv besökt flera gånger, både i syfte att läsa och studera, samt att jag har haft med mig mina barn vid några tillfällen. Här trivs både barn och vuxna, oavsett ålder eller intresse 🙂

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *